VISIE

Hoe je het draait of keert, design beïnvloedt ons allemaal. Zeker als je bedenkt dat we gemiddeld 87% van onze tijd doorbrengen in gebouwen. De ruimte waarin we ons bevinden en wat we zien, bepaalt mee hoe we ons voelen en zelfs hoe we ons gedragen. Welke impact heeft interieurvormgeving dan wel niet op ons?

Vanuit die gedachte heb ik ONEVEN opgericht. Als interieurarchitect combineer ik immers altijd de technische kant van mijn scholing met het conceptuele. De reden waarom het eindresultaat er steeds anders uitziet, is mijn overtuiging dat gevoel de meest boeiende factor binnen ieder project is. Het is dat wat er voor zorgt dat een ontwerp en de bijhorende realisatie voor mensen een thuis wordt, of een onderdeel ervan.

Dat thuisgevoel wordt gecreëerd door samenzitten en luisteren: welk beeld hebben mensen in gedachten? Wat zijn hun ideeën, noden en wensen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze hun project aan mij toevertrouwen?

Deze samenspraak blijft van begin tot einde de rode draad doorheen elk project. Ze zorgt voor een invulling die uniek is en waarbij indeling, vormgeving, materialen en kleur elk hun plaats krijgen binnen het concept.

ONEVEN staat dan ook voor persoonlijke, ergonomische en passende oplossingen die het oog prikkelen, maar tegelijk rust geven.  Door op een subtiele manier gebruik te maken van de oneffenheden in materialen, verschillende technieken te combineren en de juiste details toe te voegen, geef ik diepte en authenticiteit aan een interieur of meubelstuk.

Door mijn ervaring heb ik een uitgebreide kennis van technieken, materialen, nieuwe ontwikkelingen en bijhorende prijzen. Ik zorg voor een goede opvolging van de werken en denk tijdens het ontwerpproces al aan de details.

Met ONEVEN vind ik plezier in de zoektocht naar wat niet voor de hand ligt en in de schoonheid van realisaties die telkens anders zijn.

Sander